علاوه برجزیره ی بالی که بزرگترین جزیره درایالت بالی به شمار می رود، جزایر دیگری نظیرنوسا پنیدا (nusa Penida)، نوسا سنینگان (Nusa Ceningan)، نوسا لمبونگان (Nusa Lembongan) و جزیره ی سرانگان (Serangan) در این شهر وجود دارند. از سال 1960 بالی شهرت فراوانی پیدا کرد و به یک مقصد گردشگری جذاب تبدیل شد تا جایی که امروزه از کشور اندونزی نیز مشهورتر شده است.
۱. آتشفشان آگونگ (Volcano Agung)
آتشفشان آگونگ با ارتفاع ۳۱۴۲ متر به مقدس ترین مکان جزیره شهرت دارد. همه ی معابد جزیره در این منطقه واقع هستند و در میان اهالی بالی این گونه مرسوم است که برای عبادت به سمت این آتش فشان سجده می کنند. اهالی بالی معتقدند که کوه آگونگ مانند کوه مرو (Meru) محور جهان می باشد.
آخرین فوران آگونگ که با انفجار و خروج مقادیر زیادی از دود و خاکستر همراه بود بین سال های ۱۹۶۳ و ۱۹۶۴ میلادی رخ داد؛ البته این آتشفشان هنوز فعال است. این کوه با وجود دهانه بزرگی که دارد، از فاصله ی دور کاملا مخروطی شکل به نظر می رسد. تاثیرات فوران این آتش فشان که در سال ۱۹۶۳ رخ داد در دامنه کوه کاملا آشکار است. همچنین، آگونگ بلندترین نقطه جزیره به شمار می رود.
۲. کارخانه شکلات سازی بامبو (The Bamboo Chocolate Factory)
کارخانه ی شکلات سازی بامبو که در بزرگترین ساختمان از مجموعه ساختمان های تجاری بامبو در دنیا قرار دارد، در نوامبر سال ۲۰۱۱ در نزدیکی روستای یوبود (ubud) افتتاح شد. این کارخانه همانند محصولات متنوعی که تولید می کند، سفرهای گردشی متنوعی هم به بازدید کنندگان ارائه می دهد.
پیشنهاد می کنیم بازدید نزدیکی از این کارخانه که در حوالی بزرگترین شهر بالی، یعنی دنساپار(Densapar) که دارای فرودگاه بین المللی است، داشته باشید.
۳. شن سیاه…؟ (Black sand)
بالی در اصل به سواحل شنی سفید و بکرش معروف است، می توان گفت این سرزمین مانند بهشتی گرم بر روی زمین استقرار یافته است. اما باید این حقیقت شگفت انگیز را هم بدانید که بالی مهد سواحل شنی سیاه آتش فشانی و خیره کننده نیز به شمار می رود. این طور که به نظر می رسد آتش فشان های فعال نسبت به این سواحل و شبه جزیره اندونزی بسیار بخشنده بوده اند. با اینکه مردم در هنگام قدم گذاشتن به این سواحل احساس کثیف شدن می کنند و گرمای جذب شده توسط شن های ساحل پاهایشان را می آزارد اما همچنان این ساحل شنی برایشان مکانی شگفت انگیز محسوب می شود.
۴. کوپی لوواک، گران ترین قهوه (Kopi Luwak)
نظرتان راجع به نوشیدن گران ترین قهوه ی جهان که از فضولات خوش بو ساخته می شود چیست؟ با توجه به اینکه قیمت این قهوه می تواند برای هر فنجان تا ۵۰ دلار افزایش یابد، اما خیلی از مردم دوست دارند آن را امتحان کنند. کوپی لوواک فقط مختص به بالی نیست، اما بالی از معدود مکان های معتبری است که این نوع قهوه در آن یافت می شود. کوپی لوواک عمدتا در جزیره های جاوا، سوماترا، بالی و سولاوسی از مجمع الجزایر اندونزی تولید می شود. کوپی لوواک به دانه هایی مشک مانند گفته می شود که از غده های مقعدی گربه ی زباد (civet) ترشح می شوند و با توجه به فرآیند تولید و مراحل مختلف فرآوری این دانه ها نظیر جمع آوری، تفت دادن و دم کردن طعم این قهوه می تواند متفاوت باشد. همچنین، نوع دانه های خوراکی که گربه ی سیوت برای تغذیه استفاده می کند می تواند بر طعم و فرآیند این دانه ها اثر گذار باشد.
۵. وابستگی کامل بالی به گردشگری
احتمالا از پی بردن به این موضوع که جذابیت بالی بیشتر به خاطر سواحل معروفش می باشد و به همین علت بسیار مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد، تعجب نخواهید کرد. آیا می دانید که ۸۰% اقتصاد بالی به گردشگری وابسته است؟ پس با این اوصاف بالی بدون جریان مداوم رفت و آمد گردشگران هرگز نمی توانست مانند امروز رشد کند. اکنون آنچه از بالی می بینیم خوب یا بد، حاصل صنعت گردشگری است.
۶. روز نایپی (nyepi)
این روز که در بالی به روز سکوت شهرت دارد، به تازگی تصویب شده است. این جشنواره منحصر به فرد همواره در بالی برگزار می شود و در طول این مراسم کل جزیره در سکوت و خاموشی فرو می رود. انجام کار، سفر و حتی کوچکترین صدایی غیر مجاز است. مردم بالی این روز سکوت را بسیار جدی می گیرند.
۷. بی سلیقگی در انتخاب نام کوچک
اهالی بالی معمولا یکی از ۴ اسامی وایان(Wayan)، مد(Made)، نیومن(, Nyoman) یا کتوت(Ketut) را برمی گزینند. برای آنها ترتیب فرزندان یا جنسیت آنها فرقی نمی کند.
۸. بچه ها
تا قبل از ۳ ماهگی نوزادان همیشه توسط والدینشان حمل می شوند و تا زمانی که به ۳ ماهگی نرسیده اند نباید با زمین تماس داشته باشند. یکی از جالب ترین مراسم در بالی آیین پر کردن دندان است که نشانه ی گذر از سن نوجوانی و پای نهادن به ایام بزگسالی است. اعتقاد بر این است که این کار (پر کردن دندان) به فرد برای رهایی از نیروهای نامرئی شیطان کمک می کند و او را از لحاظ جسمی و روحی به کمال می رساند.
۹. زبان
بیش از ۵۸۰ زبان و گویش در اندونزی وجود دارد. برخی بر این باورند که این عدد می تواند به ۱۲۰۰ گویش نیز ارتقا یابد. زبان رسمی این کشور باهاسا اندونزی (Bahasa Indonesia) می باشد که به زبان مالای(Malay) بسیار نزدیک است. هر چند در حال حاضر مردم این کشور غالبا به زبان باهاسا صحبت می کنند، اما همواره تلاش می کنند که زبان بالیایی Balinese)) را زنده نگه دارند.
۱۰. هندوییسم
از آنجا که جامعه بالی بر اساس آیین هندو(هندوییسم) می باشد، یک نظام طبقاتی در آنجا برقرار است. با این حال برخلاف نظام کاست رایج در هند، در بالی هیچ شی غیر قابل لمسی وجود ندارد. همچنین، ازدواج بین طبقات مختلف با یکدیگر غیر مجاز نیست. اهالی بالی در برخورد با هرشخص متناسب با طبقه ی اجتماعی که در آن قرار دارد رفتار می کنند، اگر او از یک طبقه اجتماعی بالا( نظیر برهمین) باشد با او به احترام برخورد خواهند کرد.
در بالی هدایای مذهبی از اجسام مختلفی مثل گل ها، برنج و میوه ساخته می شوند. نوع این مواد بسته به نوع مراسم و عباداتی که هدایا در آن استفاده می شوند، متفاوت است. این هدایا با جملات زیبا که با دست روی آنها نوشته می شوند، تزیین می گردند.
برای نخستین بار روحانیون بالی لیستی از احکامی که باید برای هر مراسم به کار گرفته شوند، گرد آوری کرده اند. هنگام برگزاری مراسم هندو در بالی، هرگز در مقابل مردمی که مشغول عبادت هستند راه نروید و هرگز بالاتر از روحانی ها و هدایا جلوس نکنید.