غذاهای خاصی در گرجستان وجود دارند که نباید قبل از امتحان کردن آنها این کشور را ترک کرد. غذاهایی فراموش نشدنی که سفر به گرجستان را در ذهن شما ماندگار می کنند. در این جا 7 غذای معروف این کشور را معرفی می کنیم:
لوبیو (Lobio)
لوبیو غذایی است که در گرجستان با استفاده از "لوبیا" پخته می شود و نقش مهمی در غذاهای گرجستان ایفا می کند. لوبیو انواع زیادی دارد که یکی از محبوب ترین آنها یک غذای سرد به نام Lobio Nigvzit می باشد، که در آن دانه های لوبیا له شده و با سیر، گردو، پیاز و گشنیز ترکیب می شوند. انواعی از لوبیو که داغ هستند معمولا ادویه دار بوده و در یک ظرف سفال قهوه ای رنگ سرو می شوند.
چورچخلا (Churchkhela)
یکی از محبوب ترین دسرهای گرجستان این آب نبات سوسیس شکل است که در بسیاری از کشورهای همسایه گرجستان نیز محبوب می باشد. این خوراکی از گردو (گاهی اوقات بادام و یا فندق) درست می شود که بر روی یک رشته طولانی قرار گرفته و در آب انگور تازه غلیظ شده فرو برده می شود، که یک پوشش ژلاتین مانند در اطراف آجیل ایجاد می کند.
چاکاپولی (Chakapuli)
یک خورشت بره خوشمزه که تشکیل شده از شراب سفید خشک، آلو سبز، برگ ترخون، پیاز، و فلفل. این غذا از جمله محبوب ترین ها در فصل بهار، همزمان با فصل برداشت آلو می باشد.
چناخی (Chanakhi)
این غذا کمی شبیه به چاکاپولی است، خورشت بره ای که در یک قابلمه گلی تهیه می شود. یک لایه بادمجان، همراه با سیر، گوجه فرنگی، و پیاز، قبل از اینکه کاملا پخته شود روی قطعات گوشت راسته گوسفند قرار می گیرد.
شکمرولی (Shkmeruli)
غذایی حاوی مرغ که مخصوص منطقه راچای گرجستان می باشد. در ابتدا مرغ تا اینکه به رنگ طلایی برسد سرخ می شود، و پس از آن قطعه قطعه شده و به سس خاصی از سیر و شیر آغشته می شود(هر چند خامه ترش را می توان بجای آن استفاده کرد).
کارچو (Kharcho)
سوپ سنتی گوشت گاو گرجستان، با استفاده از گردو، برنج، و پوره گیلاس و آلو، و گشنیز خرد شده پخته می شود. گوشت بره، خوک و یا مرغ را نیز می توان به جای گوشت گاو استفاده کرد. این سوپ با توجه به منطقه ای از گرجستان که در آن تهیه می شود ادویه دار خواهد بود. کارچو ترکیب غنی و دلچسبی است که به ویژه در دوره نقاهت بعد از یک سرماخوردگی و یا در هوای بسیار سرد مفید است.
خینکالی (Khinkali)
یکی از محبوب ترین و نمادین ترین غذاهای گرجستان خینکالی می باشد. خینکالی خمیر پیچ خورده ای است که با گوشت چاشنی دار ، معمولا گوشت گوسفند و یا ترکیبی از گوشت خوک / گوشت گاو پر شده است. (روش دیگر استفاده از سیب زمینی، پنیر، و یا قارچ برای پر کردن آن است.) هنگامی که پیراشکی پخته شد، آب گوشت در داخل آن به دام می افتد. به هنگام خوردن خینکالی، معمولا در لقمه اول قبل از خوردن بقیه غذا آب گوشت مکیده می شود.